Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

NEF

NEF - Néztem Egy Filmet

NEF - Néztem Egy Filmet

SZEX mással = Jó párkapcsolat? - NYITVA (Film Kritika)

2018. november 11. - NEFNéztem Egy Filmet

Egy remek vígjáték, tényleg sokat és jóízűen lehet nevetni rajta. Igényes kivitelezés és érdekes témaválasztás. Kicsit csőlátású de ettől eltekintve egy kellemes filmélmény!

Egy 5 éve együtt lévő pár beparázik attól, hogy a kapcsolatuk elfog laposodni, így indokolatlanul céltudatosan nyitott kapcsolattal kezdenek próbálkozni

A filmet rendező Nagypál Orsi a London Film Schoolban végezte tanulmányait.

 

 

 

A vígjátékok nagy veszélye manapság, hogy néhány perc után szinte egyből ellaposodnak és azt vesszük észre, hogy csak értelmetlen jelenetek követik egymást jobb esetben viccesek. Dee úgy igazából ezek magukban nem állnák meg a helyüket, mint filmek csak elszállnak mint egy felhő,
pl.: Valami Amerika 3 (>> VIDEÓ Kritika itt róla.<<)

A Nyitva remek ellen példa! 

 

...hiszen önmagában is egy kiváló és érdekfeszítő történet. Az, hogy ez a rendező-író Nagypál Orsi Londoni iskolájának vagy annak, hogy eredetileg drámának írta volna és utána írta át vígjátéknak köszönhető rejtély marad számunkra a következő Nagypál Orsi vígjátékig.

 

 

A filmnek a témája egyértelműen felé nőtt a filmnek, de az erős téma mellett nem kapunk üzenetet.

Egy történet ha céllal van elmesélve és megfelelően működik azaz bennünk célba is talál, akkor hívjuk mi a ezt a célt  egy film üzenetének. A Nyitva film rendezőjének, azonban elsődleges vágya a téma felvetése volt és nem egy üzenet átadása.

 

 

És így, hogy a rendező céltalanul dob bele minket egy témába - itt a nyitott kapcsolatok tengerébe - azzal azt vállalja, hogy mindenki önmaga fogja értelmezni és levonni a végső üzenetet egyénenként. Ami elsőre egy szép gondolatnak tűnik azonban rendkívül felelőtlen. Ugyanis ezzel a céltalansággal, ezzel a szabad értelmezéssel a nézők önigazolást nyerhetnek bármire, amire úgy hiszik maguktól, hogy az úgy jó.

 

 

Ez pedig értékrendszerbeli káoszt teremt.

 

Ha egy kisgyermek az oviban valakire dühös lesz.. és eluralkodik rajta a harag. Megtámadja az ellenfelét. Összeverekedik vele és megsérti. Az ellenfele sírni kezd a fájdalomtól.  Az óvónő itt döntés előtt áll, hogy mit fog üzenni a gyerekeknek. Nevelheti őket az egymás tiszteletére de ha szeretné meg is dicsérheti vagy akár magukra is hagyhatja őket. A konfliktus után mindenképp tanulsággal fog záródni minden szereplőnek az eset és az alapján fognak tovább élni. Ez a tanulság, egy filmben az üzenet.

Ha nincs üzenet akkor is lesz tanulság,  csak akkor magunkra hagyott minket az óvónő. Ilyenkor  a farkastörvények kezdenek uralkodni: Aki erősebb az elnyomja a gyengébbet.  Az emberi értékek pedig így halványodni kezdenek. Erre kiváló példa az irodalomban a “Legyek ura”.

 

 

A nyitva film témája erkölcsi kérdés, mely eleve ingoványos talajra érkezett jelen korunkban. A legtöbben kisgyermekek vagyunk benne, hiszen óvónő mindig csak egy-kettő van azonban gyerek több tucat is... mind-mind különböző érték rendszerbeli fejlettséggel.

A Nyitva film szexuális erkölcsök és alapvető emberi bizalom, szeretet óvodájába teszi bele a nézőit de nem ad mellé óvónőt. Így pedig nem valószínű, hogy egy magasabb jót fogunk szolgálni a saját magunknak levont tanulságokkal.  

 

 

Ebből láthatjuk, hogy Jó filmet csinálni felelősség.  (Rossz filmet senki nem vesz komolyan) Filmesnek lenni mindenképp egy óvónői szerep!

 

 

NEF élménymutató:  70% ( >> FILMES LISTA IDE KATTINTVA << )
mafab.hu adatlapitt.

 

 Írd meg kommentben, szerinted mi történik a film vége után? 

A bejegyzés trackback címe:

https://neztemegyfilmet.blog.hu/api/trackback/id/tr8314365327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása