Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

NEF

NEF - Néztem Egy Filmet

NEF - Néztem Egy Filmet

SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA - A siker titka!

A házasság megöli az izgalmas sex-et?

2018. február 16. - NEFNéztem Egy Filmet

A Szürke ötven árnyalat széria harmadik része is rendkívül sikeres a Magyar mozikban. Az első héten túl van a 100 000 nézőn. Mivel éri el? Hogyan csal be ennyi embert ez a mindenki által lehúzott film?

Az utolsó részben Ana és Christian házasságába tekinthetünk bele, ám a kezdeti gondtalanságát egy titokzatos alak felbukkanása zavarja meg. Ez a konfliktus, valamint Christian zűrös múltja megpróbáltatás elé állítja a fiatalok szerelmét. De persze azért a sok drámába most is sikerült sok szadomazó szexjelenetet beszúrni.

A pletykák szerint a két főszereplő színész kölcsönös unszimpátiája miatt tavaly egyébként egyszerre  lett leforgatva a két rész.

Ana és Christian nászútját megzavarja a nő volt főnöke, aki közben betör Christian cégéhez és adatokat lop el. Majd miután megpróbálkozik Ana elrablásával azonnal el is kapják őt. Közben lesz egy kis nézett eltérés a pár között, aminek a gyermek vállalás a témája.

A film jól követi az eredeti könyvek történetét, ami ugye alapból nem sok. Ráadásul pár kisebb részt ki is hagytak. Az egyik ilyen rész például a pszichiáter, aki a könyvekben feltűnik párszor és tőle tudtunk meg néhány információt Christian gyermekkorából, jelenlegi lelki fejlődéséből.

A filmeknek kifejezetten jót tett hogy kihagyták belőlük Ana belső monológjait, amik a könyvekben néhol - SZÁMOMRA! - már elviselhetetlenül idegesítőek voltak.

 

 

 Ahhoz, hogy valami történetről beszélhessünk legyen kell valami, ami történik… Ebben a filmben több, mint 50 százalékban az történik, hogy friss házasok próbálnak beszélgetni, majd szenvedélyesen sexelnek. WoW. Ebben semmi különös nincs. Tényleg semmi különös, semmi  kockázatos... Az egykori kiszámíthatatlan hatalmaskodó Mr. Grey-t  már kenyérre lehet kenni. Semmi kiszámíthatatlan nincs benne, nincs miért aggódnia a Ana-nak sem többé.

A könyvben szereplő töménytelen szexjelenetet a filmben zanzásítva - elnagyolva hozzák Azért így is a hiányos dráma mellett ezek uralják a film nagy részét. Ami, azért furcsa és gyenge hatású, mivel mostanra  már egyáltalán nem hordozzák a szenvedély és a feszültség magas fokát. A legtermészetesebb dolgok egyike lett… házasság… öhm..

 

Na igen, a házasság! Ez lenne a vad sex örökös elrontója?

 

Egyáltalán nem! Csak a film rossz. Így a néző számára sajnos unalmassá válnak ezek az amúgy heves sex jelenetek. Mert azért az kivehető, hogy velünk ellentétben ők ketten még mindig nagyon élvezik egymást.

A történet másik felében van egy ilyen megmagyarázhatatlanul gyenge bosszú száll. Valószinűleg már néha az írónőnek is unalmassá vált a friss házasok életében túrkálni, így ilyenkor tett bele egy kis “Izgalmat”, amit más filmekben is látott, hogy szokott lenni.

Ennek a filmnek céltudatos  üzenete nincs. Bután pedig a három történet azt üzeni, hogy az igazi boldog pár kapcsolat férfijai, azok akik vad izgató rossz fiúk az elején, majd amikor a nők úgy gondolják, hogy elég, akkor pihe-puha édes gazdag eltartó lekvárak lesznek, akik mindent elbírnak és megbocsátanak és ez nagyon jó így.

Mindenki eldöntheti magának, hogy ez helyes felvetés-e!


Bár próbálja velünk elhitetni hogy a nő nem a pénz miatt van a férfival ez mégis több jelenetben is ellenkezőleg jön le Ana - eltartott hercegnő - sugárzó és elégedett tekintetéből. Az sem tiszta, hogy két ennyire eltérő ember akiben eleinte nincs semmi közös hogyan szerethetnek bele egymásba ennyire?!!


Kifejezetten érdekes az a felvetés, hogy Ana karaktere szándékosan lapos. 

"Könnyen jellemezhető pár szóban, de így legalább bárki bele képzelheti magát a helyzetébe.És átélheti vele ezt...

a fantasztikus gátlástalan feminista világrendet. -- Az elképzelés jó, de ez nem jött be, hiszen nem így működik a filmvilága. Attól, hogy üres karaktere van valakinek csak unni fogjuk őt, semmiképpen sem mégjobban ön-azonosulni vele.

Az biztos, hogy a Szürke ötven árnyalata széria alap eszmeisége kifejezetten egyedi és ez a legnagyobb - hacsak nem az egyetlen erőssége, ami viszi a hátán az egész triológiát. Az elszabadult gátlástalan női fantáziával megalkotott férfi ideál... , aki izgalmas de mégis formálható.. aki vad de mégis gyengéd… aki gazdag de mégsem gőgös…Olyan feminista világképet alkot, amely tagadhatatlanul sikeres már 3. éve, minden körülötte lévő negativizmusa ellenére, így kijelenthetjük, hogy...

A siker titka a páratlan egyediség.

Ez az eszmeiség annyira egyedül álló, hogy semmi máshoz nem lehet hasonlítani.

 

NEF élménymutató: 47 %
Mafab adatlap: itt. 

Írd meg kommentben, hogy szerinted milyen más történethez lehetne hasonlítani a Szürke ötven árnyalat triológiát?

Kövess minket facebook-on is: https://www.facebook.com/neztemegyfilmet/

Nézd meg a filmről készített NEF video kritikánkat is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neztemegyfilmet.blog.hu/api/trackback/id/tr4013674556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása